Program 2017

1 juli kl.12.30 Performance av Yessiqa Lövbrand och invigning av hennes konstinstallation.
1 juli kl. 13 Livemusik – The Hat
1 juli kl.14-15 Barndisco 

8 juli – KlusterLab
8 juli kl.14-15 Barndisco

15 juli kl.12 Vernissage konst av Ella Halvares Granlund
15 juli kl.13 Erik/Daniel
15 juli kl.11-14 Konstpyssel för barn & unga
15 juli kl.14-15 Barndisco

22 juli kl.13 -Sucre
22 juli kl.14-15 Barndisco
22 juli kl.11-14 Konstpyssel för barn & unga

29 juli kl.12 Öqvist Kapell
29 juli kl.13 Norra Reviret
29 juli kl.11-14 Konstpyssel för barn & unga

5 augusti kl.12 Anna Sellén
5 augusti kl.13 Ur Tajgan
15 juli kl.11-14 Konstpyssel för barn & unga

12 augusti – Josef Love Tallenhed

19 augusti – Poetry Slam

26 augusti – Öqvist Kapell

MER INFO OM AKTERNA:

1 juli kl.12.13 Yessiqa Lövbrand – installation av multikonstnären Yessiqa Lövbrand, Luleå. Vernissage den 1/7 kl12 med Performanceyessiqa

 

15 Juli kl.12 Vernissage konst – Ella Halvares Granlund Ella

 

12 augusti kl.13 Josef Love Tallenhed Josef
19 augusti kl.13 Poetry Slam Tycker du om poesi? Vill du prova på att tävla i det? Eller vara jury? Eller bara var publik. Kom då till Poetry Slam på Kulturgården.

Poetry slam är en tävling i estradpoesi, dvs. att läsa egenskrivna dikter (man behöver 3 st, 1 per omgång) på scen under max 3 min 9 s, inför en publik som sätter poäng på poeterna. Vinnaren kommer att få uppträda på Musikens Makt.
För anmälan och mer information kontakta Erik Wikström: ordanvind@gmail.com eller 070-2821016.ordanvind
ARKIV 2017:

3 juni – Mikael Ullberg

10 juni – Samfundet

10 juni – OlaEngströmBand

10 juni OlaEngströmBand 
18280103_120332000575460478_1982200843_nOla Engström är en sing and songwriter som bor några hundra meter från Kulturgården, han har uppträtt där många gånger solo eller i duett. Numera är uppsättningen ett fyramannaband bestående av han själv på sång, gitarr och munspel, Pelle Nordström på gitarrer och kör, Anders Sjöberg på bas och kör och Fredrik Danell på trummor. Sångerna är närproducerade i Kyrkbyn med mycket kärlek och eftertanke! Några låtar finns på Spotify under Ola Engström.


10 juni Samfundet
Bandfoto Samfundet

Samfundet består av Erik Tjus i fronten med gitarr, sång och munspel, Joakim Renberg på kör, sologitarr och tin whistle, Sara Eriksson på bas och Simon Isaksson på percussion.

 – Samfundet är väl egentligen resultatet av en massa låtar jag skrivit de senaste fyra åren, när jag borde gjort andra vettigare saker. Låtar som är redo att spridas över världen. Eller ja, över Sverige i alla fall. Alla texter är på svenska, trots allt, säger Erik Tjus.

 Joakim Renberg beskriver bandets musik som en blandning av svensk och amerikansk folkmusik med poppiga drag.

 – En av låtarna, exempelvis, ”Himlen är av Purpur”, får mig att tänka på sent 1800-tal eller kanske tidigt 1900-tal samtidigt som det finns något modernt och poppigare där också, säger Joakim Renberg.

 Samfundet har ännu inte stått på scen tillsammans. 2015 deltog däremot delar av bandet, fast då under namnet Vansinnet, i Musikhjälpen. Erik Tjus, Joakim Renberg och Simon Isaksson är dessutom tidigare medlemmar av pagerockbandet Kapernaum, som brukade spela flitigt runt om i landet men som numera är nerlagt.

 

1 juli kl.13 The Hat The Hat är ett folkrockband från Norrbotten med internationella rötter. Bandet består av en trio som förts samman genom sin gemensamma kärlek till musiken. The Hat spelar på allt från privata fester till festivaler runt om i Norrbotten och jobbar för fullt på sitt första album. Musiken är huvudsakligen akustisk och rytmisk men med ett unikt sound som verkligen passar in i konceptet Global Folk Music.

The Hat offical photograph

 

 

8 juli kl 13 KlusterLab Dynamiska drones, suggestiva ljudlandskap och vildsinta elektroakustiska improvisationer! KlusterLab är en löst sammansatt improvisationsgrupp som vuxit fram ur föreningen Klusters återkommande jam, och som på ett lekfullt och inbjudande sätt vill föra fram improvisationsmusiken i och utanför Norrbotten! Gruppens storlek och sättning varierar från gång till gång, men oftast består den av 3-8 personer som trakterar en uppsjö akustiska och elektroniska instrument, med mycket fantasi, nerv och energi!KlusterLab gjorde sin debutspelning 29 juni 2013 i Dränglängan på Kulturgården under APA-festivalen och fick ett entusiastiskt mottagande. I Norrbottens-Kuriren beskrevs det som en konsert som ”lyfte publiken ut i rymden”. När nu KlusterLab återvänder till brottsplatsen efter drygt 4 år är det med en liknande ambition!

Varmt välkomna!
Medverkande:
Per Garpebring – elektronik
Anders Lundkvist – preparerade stränginstrument, slagverk, diverse ljudobjekt, elektronik
Margit Schiött – kalimba, gong, singing bowls, diverse ljudobjekt
Kristin Boussard – saxofon
Ivar Johansson – dragspel, elektronik
Mats Blomqvist – theremin, klarinett
Therese Forsberg – diverse ljudobjekt, elektronik
Sture Henriksson – saxofon m.m

KlusterLab på Soundcloud:
15 Juli kl.13 Erik/Daniel är en duo som blandar poesi, sång och musik. Den består av Erik Wikström och Daniel Östersjö. De kommer att framföra delar av en svit med text av Erik och musik av Daniel.
Erik Wikström är poet från Boden. Han har varit scenpoet sedan 2008, och kommer framföra några dikter från denna produktion. Han har också gett ut ett par  diktsamlingar, senast ”Låt det blöda. Kortdikter II” 2016.
Daniel Östersjö är musiker från Solna/Älvkarleby. Han gav i våras ut sitt fjärde album ”Om vi möts”, som är ett återupplivande av en soloinspelning från 2003, producerad av Tomas Andersson Wij, och kommer framföra sånger från det.Erik_Daniel1

 

22 juli kl.13 Sucre – Stefanie Burbano, a.k.a. Sucre, är en up-and-coming rappare från Luleå som tror på naturen och att vi alla tillsammans kan förändra världen. Hennes idé med att skriva och dela sin musik är för att lämna efter sig ett bra budskap & inspirera andra att göra samma sak. Video med Sucre Steff

 

29 juli Öqvist Kapell kl.12- Mer info kommer snart

 

29 juli kl.13  Norra Reviret
Facebook
Klipp från YoutubeNorra Reviret_foto Karl-William Sandström

 

5 augusti Anna Sellén kl.12 –”Livet är som en ask choklad. Du vet aldrig vad du kommer få”. Jag fick tre fantastiska barn och en längtan som jag delar med många. Längtan efter att tas i anspråk och ha den plats på jorden som det var tänkt att jag skulle ha. Att känna att jag hör till och hör ihop. Längtan efter närhet, få känna att jag finns. Jag är redo nu. Lappad och lagad och någorlunda hel. Redo att våga igen.

Jag har i alla år sjungit och spelat andras låtar, men i april 2016 fick jag inspiration från olika håll och gjorde min första sång. Efter det var det som att dra ur en plugg och det kom låt efter låt. Helst sjunger jag tillsammans med min pianist Jonas Wassermann och ibland med ytterligare musiker, och ibland spelar jag själv. (I dagsläget är det oklart vilka som kommer på spelningen hos er, så det får jag återkomma om.)

När jag inte spelar och sjunger, har körprojekt eller är med mina tre söner arbetar jag som pedagog i Nederluleå församling på heltid och läser kurser på Musikhögskolan i Piteå på deltid. Jag är 43 år och har bott i Luleå 17 år, men kommer ursprungligen från Sundsvall.

Under 2016 gjorde jag några olika körprojekt, bland annat tillsammans med riksspelman Daniel Wikslund och pianist Lennart Johansson. I december 2016 spelade jag in en låt på BD-pop, som en av sju uttagna i deras projekt Demoveckan. Låten ”Kan du tänka dig” spelades som Veckans färsking i P4 Norrbotten v 12. Under 2017 är flera spelningar inbokade. Den som vill höra mer av mig kan kolla in på min sida på Facebook, där det finns en turnéplan för kommande spelningar. På youtube, soundcloud och spotify finns ett urval låtar i varierad kvalitet att lyssna på.

Referenser från Fredrika Johansson, musikrecensent och producent av Veckans Färsking på P4 Norrbotten, Sveriges radio:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=98&grupp=19935&artikel=6652592

image1

5 augusti kl.13 Ur Tajgan Ur Tajgan, från Luleå/Umeå började ta form i början av 2017.
Fredag den 19/5 släppte Ur Tajgan sin debutsingel ”Helios” på Spotify och iTunes.
Den skapande kärnan i Ur Tajgan har musicerat tillsammans i många år i olika projekt och gjort allt ifrån det nedskalade och melankoliska, till full-fräs-shoegaze/alternativ rock med stora rymder och ljudlandskap. Den numera neo-psykedeliska musiken har sipprat fram ur den norrländska tajgan. Med en tydlig rytm, melodier i alla färger och utsmetade ljudmattor är musiken varm men samtidigt hård och karg.Ur Tajgan

Barndisco 1/7, 8/7, 15/7 & 22/7 kl.14-15 – DJ´s, dans & lek. Kom och gå när som under öppettiden.
Barndisco

 

Konstpyssel 15/7, 22/7, 29/7 & 5/8 kl.11-14.00 – Vi kombinerar konst med norrbottniska traditioner. Kom och gå när som under öppettiden.

 

Konstpyssel