Arkiv 2015

2015

 

statikeyespress
Statik Eyes

Statik Eyes
Mer info 29/8 kl.13.00 Statik Eyes gjorde en intim akustisk spelning.
Projektet är i huvudsak Anton Nyström som skapar musik för sig själv.

Tiny Oceans
Mer info 22/8 kl.13.00 Tiny Oceans består av Alina Björkén som även spelar i tokhyllade bandet Könsförrädare. Tiny Oceans är hennes eget projekt och det är minst lika bra. Missa inte! https://www.youtube.com/watch?v=x5Fv_CpMOYQ

Tiny Oceans
Tiny Oceans

Mer info 8 augusti kl. 13.00– Vi heter Kristoffer och Oscar och vi kallar oss för TrubbaDubbel. VI spelar akustisk stålsträngade gitarrer, och sjunger 2-stämmigt. Vi lirar blandad genre som till exempel ”Simon and Garfunkle”, ”Guns ’n’ roses” och
”John Mayer”.

Kornelia Waller
Kornelia Waller 15 augusti kl.13

Mer info 15 augusti kl. 13.00 Kornelia spelar och sjunger. Låtarna målar upp den verklighetsbild som arbetarklassens döttrar kan känna igen sig i. Hon började spela gitarr på allvar 2013, och har sedan dess setts spela  hat-visor mot både nato, bostadspolitiken och apoteksutförsäljningen.

 

 

 

Mer info 25 Juli kl. 13.30 Sofia Magdalena Rutbäck läser ca. kl. 13.30 högt ur sina

Sofia Magdalena
Sofia Magdalena

barnböcker som utspelar sig i Kyrkbyn: Mysteriet med det försvunna Jesusbarnet finns till försäljning Vi får höra ur kommande boken Spökbackens hemlighet. Sofias magiska berättelser! Sofia är 33 år och bor i Rutvik med sin man Jonas och sonen Sixten. Vardagarna tillbringar hon på Rödkallens Trygghetsboende där hon ordnar aktiviteter för äldre. Systersönerna Elliot och Albert har fått henne att börja skriva böcker som vuxen. Kort och gott skriver hon för att det är roligt. Jag hoppas att mina böcker ger barn och vuxna en magisk stund där allting är möjligt. Mysteriet med det försvunna Jesusbarnet utspelar sig i Kyrkbyn och handlar om två barn som försöker hitta en försvunnen prydnad från kyrkan. Recensioner Mysteriet med det försvunna Jesusbarnet:

”Historien utspelar sig i Luleå, närmare bestämt i Gammelstadens kyrkby, och miljöerna känns verklighetstrogna. Tiden är nutid. Berättelsen är utformad som en adventskalender, med 24 kapitel, gnistrande snö varvat med typiska julaktiviteter och en rafflande slutuppgörelse…Texten är skriven i en tämligen lättläst stil passande för åldern 7-11 år. Det är många dialoger som för handlingen framåt, kryddat med små detaljer i texten för den uppmärksamme mysterielösaren. Varje kapitel avslutas med en svartvit bild, en teckning lite i mangastil. Bilden funkar bra som en uppsummerande essens av kapitlets innehåll.” John Karlsson, ur BTJ-häftet 12105598
”I nederluleås kyrkas altarskåp saknas Jesusbarnet. Om det har Sofia Rutbäck, 29, berättat när hon guidat turister i kyrkbyn. Nu har hon skrivit en barnbok Mysteriet med det försvunna Jesusbarnet. Hon har lagt upp sin bok som en julkalender, i 24 olika kapitel, där läsaren får följa mysteriet med Jesusbarnets försvinnande”. Jan Bergsten, NSD

John Ash Trips 25 Juli
Mer info 25 juli kl. 13.00 John Ash Trips förenar det nyskapande med det traditionella och står för att musik kan vara enkelt – men o så bra i sin enkelhet! Jonas Eriksson på fot-trummor, gitarr, bas, klaviatur och sång.

John Ash Trips
John Ash Trips

Tobias Lindvall på munspel, gitarr och sång. Mer info 25 juli kl. 13.00 John Ash Trips förenar det nyskapande med det traditionella och står för att musik kan vara enkelt – men o så bra i sin enkelhet! Jonas Eriksson på fot-trummor, gitarr, bas, klaviatur och sång. Tobias Lindvall på munspel, gitarr och sång.

 

Mer info 25 Juli MålarhörnaMålarhörna1

 

 

 

 

 

 

6 juni kl. 13.00 Monica Tellström Jazztrio- http://www.monicamusic.se

13 juni kl. 13.00 Musikgruppen Vurm IMG_3232Mer info om Vurm 13 juni kl. 13. En musikgrupp från Luleå som spelar uteslutande egna alster, främst med svenska texter. Ingen har hittills kunnat placera gruppen i något fack, vilket deltagarna ser som positivt. Var enskild låt får leva sitt eget liv, och ta sin form i den riktning som upplevs passa bäst för just den. Lite därav blir repertoaren rätt varierad. Gruppen förfogar över stort register av eget material att välja ur. Musiken gör sig mycket bättre för lyssnande publik än på krogar. Medlemmar:
Lina Engström: Sång och piano. Musikläraren som egentligen har fagotten som huvud-instrument. Har länge spelat i Luleås och Bodens orkesterföreningar och sjungit i flera körer i Piteå. Magnus Lundquist: Innovativ basist, med spännande ljudklangsregister. Tidigare med i Rose Garden och Sunday Collective. Kjell Söderberg: Sång och gitarr. Den som skrivit de flesta av låtarna. Har tidigare varit medlem av Kjell Brells quintett och Devadé och sjungit i körer.

20 juni STÄNGT (midsommardagen)

Mer info om 4 Juli kl. 13 Jag heter Ola Engström, är 51 år och bor i Kyrkbyn några hundra meter från Kulturgården.wpid-2011-09-03-13.29.03
Det blir sjunde gången jag uppträder på Kulturgården, senast var sommaren 2013. Jag har hela mitt vuxna liv skrivit och spelat sånger som handlar om livets upp- och nedgångar.

Mina låtar har ofta starka självutlämnande texter med temat: vänskap, kärlek och tolerans,
om att ta vara på och finna glädje i livets fina stunder, trots vardagens ekorrhjul och tristess. Denna gång kommer jag att spela mest nyskrivna sånger men kanske även några gamla. Välkomna!

 

Mer info om 11 juli kl. 13.00 Northern Indians bildades 2013 som ett sidoprojekt till ett annat band. När det andra bandet lades ner bestämde sig Josef Eriksson och John Andersson att satsat helhjärtat på Northern.

Northern Indians
Northern Indians

I januari 2015 klev duon in i studion tillsammans med medproducenten och kompisen Jonas Eriksson och spelade in sitt debutalbum ”The Great Escape” på nio dagar. En inspelning som stämmer väl övers med bandets inställning till hur musik ska framföras. Okonstlat, ärligt och med låtarna i fokus. Albumet släpptes 27 maj på labeln Rootsy.

Mer info om 18 juli kl. 13.00 Filip Lundgren – www.filiplundgren.se/

Filip Lundgren
Filip Lundgren